در ادامه ی تاریخچه ی خودروی پراید در این مقاله قصد داریم تا روند توسعه این خودرو و رو نمایی از عنوان آن و نیز روند تولید لوازم یدکی پراید را مرور کنیم . در اوایل تولید پراید در شرکت کره ای کیاموتورز ، این خودرو با موتور های ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ سی سی و با سیستم کاربورات تولید میشد و بعد ها در راستای رسیدن ب استاندارد آلایندگی اروپا ، سیستم این خودرو را به انرژکتوری تغییر یافت.
در سال ۲۰۰۵ ک سال تحول موتور های شرکت کیا موتورز بود ، موتور پراید به ۱۴۰۰ سی سی تغییر یافت و با مدل دنده اتوماتیک عرضه شد و با قیمتی بیش از ۱۱ هزار دلار به بازار عرضه شد که اعتراض متقاضیان را در پی داشت . در سال های بعد این خودرو با موتور ۱۵۰۰ سی سی عرضه شد و نوع سوخت آن ب دیزل تغییر یافت ولی با قیمتی در همان حدود . در سال های بعدی نیز دوباره با موتور ۱۴۰۰ عرضه شد.
در سال ١٣٧٠ پرید شرکت کیاموتورز به صورت خودرویی وارداتی وارد ایران شد که آن دوره اوج کیفیت تولید لوازم یدکی پراید و کسب استاندارد های آن در ایران بود. اما در سال های أخیر ،مدل وارداتی آن فروش پرطرفداری در بازار فروش دسته دوم خودرو ها داشته است .
این خودرو از ابتدای ورورد خود به ایران محبوب مردم واقع شد و جوانان رغبت بیشتری به استفاده از این ماشین به جای خودرو های پر طرفدار آن زمان مانند پیکان شد . این خودروی خارجی با اندازه ی کوچک ،شتاب گیری سریع ، وزن کم ، آپشن های برقی و هم چنین قیمت کم لوازم و قطعات یدکی پراید و ویژگی های خوب دیگری از این قبیلدر ایران محبوبیت بسیاری بدست اورد.
این محبوبیت به گونه ای بود که باعث شد در سال ۱۳۷۲ شرکت سایپا با کمک قطعه سازان گروه سایپا و بخش خصوصی شروع به تولید لوازم یدکی پراید در ایران کرد . سپس این خودرو را در مدل های نسیم،صبا،۱۱۱،۱۳۱،۱۴۱ و۱۳۲ به بازار عرضه کرد .
تولید این خودرو ظرف مدت ۲۰ سال کاملاً داخلی شد . پس از آنکه تولید پراید در کره و در سال ۲۰۰۰ هزار پایان یافت و کیا ریو جایگزین این خودرو شد لیسانس این محصول هم کاملاً به سایپا رسید . و روند تولید لوازم یدکی پراید و نوار مونتاژ آن در این شرکت شکوفا شد . تا آنکه پراید و خود را در بازار مطرح کند و برای اولین بار رکورد تولید پیکان را بشکند .
اما بر خلاف کیا که تغییرات بسیاری را در فورد فستیوا ایجاد کرد ،شرکت سایپا همچنان همان خودرویی را تولید میکند که مشابه همان فورد فستیوا سال ۱۹۸۸ است .هرچند سایپا در زمستان سال ۱۳۸۹ تولید و افزایش سطح کیفی و امنیت این خودرو را آغاز کرد ، ولی آنچنان چشم گیر نبود .
مرداد سال ٩۴ برای سنجش سطح کیفی ، خودروها در ۹ معیار : سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت ، ترمز ، تجهیزات الکتریکی ، بدنه ، رنگ ، تزئینات داخلی و خارجی ، نفوذ آب و صداهای غیرعادی مورد بررسی قرار گرفتند .
نتایج این سنجش بررسی شد و بر طبق آن، در بخش تزئینات و مونتاژ، خودروهای MVM110 و سایپا X131 پارسخودرو بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادند و همچنین در بخش بدنه نیز خودروهای سایپا X131 و سایپا X132 بیشترین نمرات منفی را کسب کردهاند ودر بخش عیوب فنی و عملکردی نیز، خودروهای سایپا X132 و سایپا X131بیشترین نمرات منفی را به خود اختصاص دادند که در طی این بررسی های دوره ای ک انجام میشود ،کاهش سطح کیفیت تا سقف ١٧٪ در هرکدام از بخش ها را شاهد هستیم.
پاسخ این سوال که چرا پراید با وجود این کاستی ها و روند رو به افول خود هنوز گونه ای محبوب و پرفوش است آن است که در حال حاضر در رنج قیمت پراید ها تقریبا خودرویی برای رقابت وجود ندارد . همچنین توانایی مردم برای تهیه ی لوازم یدکی پراید بیشتر از دیگر خودرو هاست .
از اینرو شرکت سایپا همچنان یکه تاز فروش خودرو در این رنج قیمت میباشد . به نظر میرسد که این رتبه کماکان در آینده در دست شرکت سایپا خواهد ماند .
البته لازم به ذکر است که در رابطه با پشتیبانی از این خودرو شرکت های بسیاری باید اقدام به سرویس دهی برای تولید لوازم یدکی پراید و قطعات آن کنند . بقای این خوردو حتی طولانی تر از پیکان است که هنوز هم در ناوگان حمل و نقل ایران دیده میشود.
آنچه در این مقاله و مقاله ی قبل که در رابطه با تاریخچه ی خودروی پراید بود مطالعه کردید نگاهی بر توسعه و گسترش تولید این خودرو و لوازم یدکی آبود . در مقالات بعد نگاهی بر انواع پراید خواهیم داشت .
سفارش لوازم یدکی ام میگیرین شما؟
سلام . بله شما میتونید از طریق ارتباط با روابط عمومی فروشگاه درخواست خودتون رو ثبت کنید